Agenda cultural, del 16 al 19 de maig. Benicarló

Comparteix aquest post...

Dijous 16

10.00 h XII Jornada d’Esports Adaptats (fins a les a 16.00 h). Pavelló Poliesportiu Municipal. Organitza: Comissió de Treball de les Persones amb discapacitat del Consell Municipal de Benestar Social.

18.30 h Inauguració de la XIX Exposició d’Art Infantil (fins al 26 de maig). Lloc: Mucbe. Organitza: CEIP Àngel Esteban, CEIP E.M. Ródenas, CEIP Marqués de Benicarló i CEIP Francesc Català. Més informació: www.ajuntamentdebenicarlo.org/mucbe

19.30 h 7a Setmana de la Ciència. Emilio Soria Olivas «Intel·ligència artificial: Amenaça o salvació de la Humanitat»

Es parlarà de com la intel·ligència artificial pot utilitzar-se per a millorar la vida de les persones i també de les seues possibles amenaces, la substitució dels humans per màquines en els llocs de treball i de la possibilitat que les màquines adquirisquen consciència per elles mateixes i amenacen l’espècie humana. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

Divendres 17

10.00 h 7a Setmana de la Ciència. La Ciència al Mercat. Alumnes de primària del Col·legi Ntra S. de la Conslolació presenten els seus experiments científics. Mercat Central. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

11.30 h Celebració de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. La importància de les paraules; persones amb discapacitat i/o persones amb diversitat funcional. Presentació per Amàlia Diéguez. Directora d’Ateneu Dany Cerebral Adquirit i membre de la patronal CERMI-Dones. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Comissió de Treball de les Persones amb discapacitat del Consell Municipal de Benestar Social.

12.00 h Inauguració de l’exposició «Matèria, cos i Art Brut en l’obra de Peiró Coronado 1950-1980» (fins al 7 de juliol). Mucbe. Organitza: Regidoria de Cultura.

19.00 h Inauguració de l’Exposició de Final de Curs de l’Associació de la Dona (fins al 26 de maig). Lloc: Mucbe. Organitza: Associació de la Dona i Regidoria de Cultura. Més informació: www.ajuntamentdebenicarlo.org/mucbe

19.30 h 7a Setmana de la Ciència. José López Nicolás «Transgènics, una qüestió de responsabilitat». Es parlarà de com els transgènics han de ser entesos des d’un punt de vista científic i no com una amenaça per a la salut. També es presentaran les seues aplicacions per a superar els reptes d’alimentació del segle XXI en el planeta terra. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

Dissabte 18

12.00 h Xarrada “El repte de la inclusió laboral”, amb Francisco Cobacho i Juanma Torres. Edifici Gòtic. Organitza: Associació Els Fenòmens. Col·labora: Comissió de Treball de les Persones amb discapacitat del Consell Municipal de Benestar Social.

12.00 h 7a Setmana de la Ciència. José López Nicolás «La ciència del futbol». Es parlarà de com la ciència ens ajuda a entendre millor el futbol i com podem usar-la per a millorar les estratègies d’èxit dels equips basant-nos en dades. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

18.00 h Taller familiar per fer marcs de fotos amb petxines i arena. Places limitades amb inscripció prèvia al Mucbe, al telèfon 964 460 448 o correu electrònic: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org. De 3 a 10 anys.Taller gratuït. Museu dels Mariners (Antic far – av. del Marqués de Benicarló, 13)Organitza: Regidoria de Cultura.

18.30 h 7a Setmana de la Ciència. La ciència als llibres. Els alumnes de 2n de batxillerat del Ramón Cid presenten llibres imprescindibles de divulgació científica. Maria Garcia presenta ‘Descobrint el cervell’ d’AntonioRial. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

19.00 h 7a Setmana de la Ciència. María Ángeles Pérez Ansón «Creant els nostres bessonsdigitals». Es parlarà de com es poden usar models basats en ordinador que permeten crear bessons digitals de cadascun de nosaltres, amb els quals puguem simular el que ens ocorreria, per exemple, si prenem un medicament o adquirim determinats hàbits alimentaris. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

20.00 h 7a Setmana de la Ciència. Lliurament del premi del II Concurs de Fotografia Científica organitzat per l’Associació ABACS. Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

22.00 h 7a Setmana de la Ciència. Laura Morán «Sexualitat humana:desmuntant mites». Amb rigorositat i humor, desmuntarem alguns dels mites més perjudicials que espatllen i enterboleixen la vivència i gaudi de la sexualitat: dones frígides i homes calents, píndoles per al desig sexual, la grandària és important… Saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló. Organitza: Regidoria de Cultura i ABACS.

Diumenge 19

08.30 h V Circuit Carreres Populars . V Trail de Muntanya 15 K. Sortida: 8.30 h, Ermita Sant Gregori. Arribada: Ermita de Sant Gregori. Organitza: Penya l’Arjup . Col·labora: Regidoria d’Esports, Club d’Atletisme Baix Maestrat i Club Triatló Basiliscus.

De 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h 7a Setmana de la Ciència. I-MAG 341, un coet per fer volar la imaginació. Un espectacle unipersonal, de carrer, que ofereix al públic la possibilitat de viure, durant 3 minuts, les sensacions que experimenta un astronauta al enlairar-se a l’espai. Pl. de Sant Bartomeu. Organitza: regidoria de Cultura i ABACS.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *