ÀNGELS MORENO, JORDI LLAVINA I XULIO R. TRIGO

Presentacions Espai 3 mins, 24 segs
Mariola Nos Mateu

POESIA I ART AMB ÀNGELS MORENO, JORDI LLAVINA I XULIO R. TRIGO

LES FOTOS:

DIA 5 DE MAIG A LES 19:30 HORES

ESPAI MARIOLANOS

ÀNGELS MORENO PRESENTA L’USURPADOR.

XIX PREMI DE POESIA MARIA MERÇÈ MARÇAL 2017

València, 1993

Professió: Metge

 https://www.facebook.com/angela.morenogutierrez

 COL·LABORACIONS HABITUALS EN MITJANS DE COMUNICACIÓ, I EN REVISTES CIENTÍFIQUES I CULTURALS

Marxa Popular Fallera, El salt del llop i Levante-EMV

LLENGÜES A LES QUALS HA ESTAT TRADUÏDA LA SEVA OBRA

portuguès, romanès

ALTRES DADES LITERÀRIES

Inclosa a l’antologia català-portugués Mare Omnium (Lastura, 2015) i a l’antologia Entre mots i versos (Universitat d’Alacant, 2016). 

LLIBRES PUBLICATS

L’USURPADOR

“L’obra de l’Àngels m’ha deixat meravellat per la qualitat del seu fantasieig, les rèpliques de les veus somortes, la unitat d’un conjunt de desmembraments, el batec del seu desplegament, la poètica suspesa i l’obertura cara al lector. Pocs poetes ha donat a la poesia catalana un estat d’elevació en la dificultat de poder escapçar i purgar per poder fer rebotre la pèrdua de la poesia en el seu excés. La lectura del no-res que surt de dins de l’arquitectura natural del fet poètic se’ns ha adherit informe, en la forma d’una realitat mutilada”( de l’epíleg de Vicenç Altaió).

JORDI LLAVINA PRESENTA “ERMITA”.

Jordi Llavina Murgadas (Gelida, 1968) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en el món editorial, en l’ensenyament i, durant vint anys, ha exercit com a periodista cultural (Catalunya Ràdio, La Vanguardia, TV3, SàpiensEl Punt AvuiEl MundoEl 3 de vuit…). Va presentar durant cinc anys i mig el programa de llibres diari ‘Fum d’estampa’, a l’extinta Catalunya Cultura. L’any 2014 va ser comissari de l’Any Vinyoli.
Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals els de poemes Vetlla (Premi Vicent Andrés Estellés 2011 i Premi de la Crítica 2013), Contrada i Matí de la mort.

ERMITA

Mitjançant la descripció d’una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, talaia des d’on es domina tot el Camp tarragoní fins a la blavor mediterrània, Jordi Llavina ens proposa un viatge als records, a les arrels familiars, als anys transcorreguts, però també ens exposa, en plena ascensió, els seus perquès actuals i les seves ànsies de futur.

Ermita és un poema únic de 1.400 versos octosíl·labs on la natura pren un protagonisme que va més enllà de la pura descripció per penetrar en l’argument mateix del vers, per compartir lirisme al costat dels sentiments personals del poeta. Natura, records i afanys són elements que formen un tot poètic a Ermita.

Sens dubte, un cop llegida l’obra, seran molts els lectors que voldran compartir l’experiència del poeta, perquè la seva ascensió, la seva voluntat de remuntar poèticament les dificultats que ens posa la vida durant el camí, i de voler saber què es veu quan s’arriba a dalt, tindrà coincidències plenes amb les nostres pujades personals.

Ermita, un edifici auster i blanquinós que hi ha dalt de Sant Pere del Puig, simbolitza també el cim personal de Jordi Llavina ara que s’acosta als cinquanta anys, una maduresa que li permet excel·lir com a poeta, fer-nos-ho patent en aquest llibre i, conseqüentment, convidar-nos a retrobar el plaer de la (seva) bona poesia.

L’edició d’Ermita es complementa amb l’apartat «L’ermita, en un plec de fotografies» —22 imatges en blanc i negre de Josep Massana—, i amb un epíleg redactat per Mònica Miró i Vinaixa.

EXPOSICIÓ  FOTOGRÀFICA XULIO R. TRIGO

Xulio Ricardo Trigo, nascut en Betanzos (la Corunya) en 1959 però establert a Tarragona des del 2005 és escriptor i fotògraf.
Ha publicat més d’una dotzena de novel·les, entre les quals destaquen Després de l’oblit, Els secrets de la reina, El somni de Tàrraco o Els veus del Liceu. Ha guanyat premis com Ausiàs March, Maria Mercè Marçal o Miquel de Palol, entre altres. I el XXI Premi Nèstor Luján 2017 amb la novel·la L’homenatge (Columna), que tracta sobre el moviment modernista. Col·laborador habitual dels mitjans, ha treballat a El Temps, el Diari de Barcelona, El Punt Avui o La Vanguardia. També ha publicat poesia, com a autor i com a traductor.

Col·labora:

AJUNTAMENT DE VINARÒShttp://www.vinaros.es/

CA MASSITA FORN DE PA: https://www.facebook.com/camassita/

LA BODEGUETA DE SANT VICENT: https://www.facebook.com/bodegueta/

DÉJATE QUERERhttps://www.facebook.com/dejatequerervinaros/

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *