AUDIOVISUAL NIT PREMIS LITERARIS CIUTAT DE BENICARLÓ 2018.

Benicarló 1 mins, 19 segs
Mariola Nos Mateu

VÍDEO

 

El dissabte 24 de novembre a les 21 hores va tenir lloc a la ciutat de Benicarló el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2018. Al Magatzem de la Mar i amb l’assistència del President de les Corts Valencians, Enric Morera; l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el regidor de cultura de Benicarló, Josep Barberá; el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la llengua, Joan Rafael Ramos; el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Doménech; diputats autonòmics i provincials; corporació municipal i alcaldes i regidors de diverses poblacions del Baix Maestrat, l’acte, conduït per Irene Rodrigo, presentadora del programa literari “Una habitació pròpia” de À Punt i amenitzat amb l’actuació de Borja Penalba i Francesc Anyó i el seu recital poètic sobre Marc Granell, va estar un homenatge als quatre premiats en aquesta edició.

El Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de les quatre modalitats, ha estat per a la il·lustradora novell Laia Carrera per Quan arriba la por.

El Premi de Divulgació Científica ha estat per a l’astrofísic saragossà Miguel Ángel Sabadell, editor de ciència de la revista «Muy interesante» i considerat un geni de la divulgació científica. En el relat guanyador, anomenat Cuando llega la hora, Sabadell parla de la mort fugint de la morbositat i posant en dubte el paper de les pseudociències.

Pel que fa a la modalitat de Literatura Memorialística, el relat guanyador ha estat Alfred Giner Sorolla, per la passió i la lucidesa, de la vinarossenca Amàlia Roig.

Per últim, el premi de Llibre Gastronòmic ha estat per a Òscar Gómez i Lluís Jaume Rey per l’obra Històries de cuina. Plats i relats, una obra que va més enllà d’un receptari a l’ús i que fa una mirada antropològica del fet culinari.

 

 

Entrades relacionades

Una resposta a “AUDIOVISUAL NIT PREMIS LITERARIS CIUTAT DE BENICARLÓ 2018.”

  1. […] AUDIOVISUAL NIT PREMIS LITERARIS CIUTAT DE BENICARLÓ 2018. Sense comentaris a Lliurament Premis Literaris Ciutat de Benicarló […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *