BOVALAR DE SANT JORDI, MARAVELLA DE CASTELLÓ

Sant Jordi 2 mins, 13 segs
Mariola Nos Mateu

EL PARATGE NATURAL DEL BOVALAR DE SANT JORDI, ENTRE LES MERAVELLES DE CASTELLÓ

La Diputació de Castelló ha editat la guia ‘Visita 21 xicotetes meravelles de Castelló’, en la qual s’inclou el parc municipal.

 

Sant Jordi ha aconseguit posicionar-se en l’oferta turística que ha vertebrat la Diputació de Castelló al costat de municipis i associacions culturals, gràcies a un dels tresors del seu patrimoni natural: El parc municipal del Bovalar.
Situat a uns 700 metres del nucli urbà, el paratge natural ocupa una extensió total de 27,38 ha. i està poblat per una coberta arbòria en la qual predomina el pi blanc.
L’enclavament paisatgístic està dotat, a més, d’una àmplia zona d’esbarjo i berenador i compta amb diversos camins degudament senyalitzats per a gaudi d’aquells que agraden de la pràctica del senderisme. Aquest autèntic pulmó verd guarda també diversos elements patrimonials i etnològics, de manera que al llarg de recorregut poden trobar-se forns de calç en perfecte estat de conservació i antigues cavitats que es realitzaven en la terra en altres èpoques per a emmagatzemar aigua, juntament amb una colossal escultura que s’alça a l’entrada del parc escultòric, obra de l’artista local José Luis Ferrer, *Ferr, que simbolitza conceptualment al municipi amb la figura d’un Sant Jordi enredat amb un drac.
Els seus singulars característiques i la bellesa de la zona han sigut aspectes clau per a ser considerada una de les ‘xicotetes meravelles de Castelló’ i, per açò, la Diputació ha inclòs el Bovalar en una col·lecció de guies turístiques en la qual s’arrepleguen 21 paratges existents en la província.
El nou recurs turístic s’ha presentat oficialment aquesta setmana pel diputat de Turisme, Andrés Martínez, i el diputat delegat del Mitjà Natural, Antonio Cases, en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez.
“El desenvolupament turístic és una de les prioritats d’aquest Govern Provincial, perquè és una de les millors eines per a impulsar l’economia dels municipis i millorar la qualitat de vida de la nostra gent, i açò passa per cuidar els nostres recursos i convertir-los en productes sostenibles, rendibles i útils per a seguir generant riquesa com la qual ens han regalat al llarg de la nostra història”, va explicar Martínez, No es pot voler el que no es coneix, i amb aquestes guies fem un pas més en aqueixa promoció i divulgació del nostre territori”, va afegir.
Per la seua banda, Iván Sánchez ha agraït el suport i l’esforce del Govern Provincial “per donar a conèixer aquests llocs de gran riquesa paisatgística” i va animar als potencials turistes a visitar Sant Jordi i “conèixer un entorn tan ric i atractiu com el del Bovalar i del que ens sentim orgullosos”. De fet, Sánchez, va destacar “el compromís de l’Ajuntament per una gestió responsable del paratge natural, que compatibilitza els interessos de la conservació de la biodiversitat local, la diversitat cultural i el desenvolupament sostenible del territori”.
Cal assenyalar que la Diputació ha editat 4.000 exemplars de cadascuna d’aquestes 21 guies arreplegades en una carpeta que ha distribuït entre els municipis perquè expliquen ja amb aquest recurs el pròxim pont de desembre.

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *