CONCURS SEGONA MOSTRA DE PINTURA RÀPIDA SANT JORDI

Sant Jordi 1 mins, 48 segs
Mariola Nos Mateu

El segon Concurs de Pintura Ràpida de Sant Jordi es celebrarà el diumenge 6 d’agost. Un concrusoque pretén consolidar-se com a part de la Mostra d’oficis tradicionals de Sant Jordi i que aquest any tindrà com a jurat als artistes Román Doménech i Garcia Bel i la Gestora Cultural Mariola  Nos.

 

ROMÁN DOMÉNECH

https://www.espaimariolanos.com/qui-soc-garcia-bel/

Mariola Nos

XVIII MOSTRA D’OFICIS TRADICIONALS 

La fira se celebrarà aquest cap de setmana i comptarà amb més d’un centenar d’artesans

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha presentat aquest matí la XVIII Mostra d’Oficis Tradicionals que se celebrarà en la localitat el cap de setmana, dies 11 i 12 d’agost. La fira compta en aquesta edició amb diverses novetats significatives. La primera, la presència d’una rellevant figura de l’esport, “Inaxio Perurena Zubitur, harrijasotzaile o especialista en l’aixecament de pedres, serà l’encarregat d’inaugurar la fira i, durant el cap de setmana, realitzarà demostracions davant el públic”, ha explicat Sánchez.
A més de la seua faceta esportiva, Perurena també ha fet incursions en el món de la cultura i és poeta, escultor, actor i bertsolari, aspectes que fan d’ell un pregoner idoni de l’esdeveniment.
Una altra de les novetats és el canvi de direcció, “Juan Antonio Julio que ha dirigit la fira durant els últims disset anys cedeix el testimoni als regidors de Cultura i Esport, Marisa Ramírez i Joan Collado, però continuarà col·laborant en l’organització”, ha apuntat l’alcalde, alhora que ha agraït a Julio el seu “excel·lent treball al capdavant de la mostra durant més de tres lustres”.
Sánchez ha destacat el fet que en aquesta edició s’aconseguirà una xifra rècord d’artesans participants, “amb més d’un centenar de parades, que es distribuiran per les places i carrers més cèntrics del municipi”.
Quant a la temàtica central de la mostra, l’alcalde ha avançat que estarà dedicada a les tradicions basques. Així, a més de l’actuació de Perurena, també hi haurà un Aizkolari, que realitzarà una demostració de tall de troncs amb destral, i un Dantzari que interpretarà l’Aurresku, la dansa popular basca.
La gastronomia també tindrà un paper rellevant en la cita artesanal i en la plaça de l’Església de Sant Jaime s’habilitarà un espai destinat a parades de productes de proximitat i cuina de la zona.
L’alcalde de Sant Jordi ha aprofitat per a convidar a veïns i visitants a assistir a la fira artesanal, que és tot un referent en el sector.

http://www.santjordi.es/sites/L01120995/files/2018-08/Di%CC%81ptico%20Mostra%20d%27Oficis%20Tradicionals%20V3.pdf

 

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *