EL CÀTAR IMPERFECTE. DE VÍCTOR AMELA.

Club de lectura 1 mins, 58 segs
Mariola Nos Mateu

TERTÚLIA LITERARIA OBREDA DIA 30 A LES 18:30H. “EL CÀTAR IMPERFECTE”   DE VÍCTOR AMELA. Any 1306: amb el seu punyal de fulla corba, Belibasta mata. Fuig al sud dels Pirineus. D’Occitània a Morella. D’assassí a patum! Un Jesucrist junt a la seva Magdalena. Uns creients, darrers càtars ocults a les viles catalanes, aragoneses i valencianes. Un fidel i transhumant pastor d’ovelles. Un inquisidorque ambiciona ser Papa. Un cobdiciós i astut espia. Una vídua emancipada i enverinadora. De l’amistat a la traïció! D’un concubinat a un matrimoni forçat. Any 1321: d’un viatge sacrificial a un part. I d’un punyal a una pedra tallada…

Aquesta novel·la tan absorbent, basada en fets i personatges rigorosament històrics, reconstrueix la vida quotidiana, somnis i creences d’un grapat d’heretges als albors del segle xiv. Tresors i ramats, moriscs i endevins, rituals i inquisidors, jueus i templaris, picapedrers i bordells s’encreuen en els paisatges d’una història real. L’espiritual i el carnal conflueixen en una trama de fa set-cents anys en la qual l’amor dirà l’última paraula… Víctor-M. Amela (1960) fa més de mitja vida que fa de periodista. Des del 1984 firma a La Vanguardia cròniques, crítiques i entrevistes.

VÍCTOR AMELA PRESENTA “LA FILLA DEL CAPITÀ GROC”. LLIBRERIA ESPAI MARIOLA NOS. VINARÒS. 30 DE JULIOL A LES 19:30H.

Inspirat per màximes de Pavese (“El món és bell perquè hi ha de tot”), Protàgores (“El món està ple de prodigis, però res més prodigiós que l’ésser humà”), Sófocles (“Res humà m’és aliè”) i Llull (“ja que existim, alegrem-nos!”), cada dia atiza el seu gust per conèixer i comunicar, tant en premsa escrita (La Vanguardia) com en ràdio (en RAC1 amb Jordi Vaig bastar) i en televisió (en 8tv amb Alfonso Arús).

Autor de diversos llibres (“Amor contra Roma”, “El cátaro imperfecto” / “El càtar imperfecte”, “333 vitamines per a l’ànima” -amb Roser Amills-, “Gairebé tots els meus secrets” / “Tots els meus secrets o gairebé”, “Grandes contras sobre la búsqueda de la felicidad”, “Grandes contras sobre el amor sabio”, “Grandes contras sobre la mente humana”, “Paraules d’amor, 101 declaracions apassionades” –amb Roser Amills-, “Antologia de cites”,“Haciendo la contra”, “Algunas cosas que he aprendido”…), ha exercit la docència en la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Ramon Llull, i és autor de l’assignatura “Història cultural de l’audiovisual” de la Universitat Oberta de Catalunya.

Ha estat distingit amb diversos premis de periodisme i editorials: Cruz de Oro de la AEFE, La Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural, Associació de la Premsa de Madrid, Gremi d’Editors de Catalunya, Protagonistes, Micròfon de Plata, Àngel de Bronze, Antonio Mompeón Motos, Ferrer Eguizábal…

VíCTOR AMELA. “LA FILLA DEL CAPITÀ GROC” A L’ESPAI MARIOLA NOS.

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *