“CANIBAL” DE GARCIA BEL A FUNDACIÓ CAIXA VINARÒS

Fundació Caixa Vinaròs 2 mins, 28 segs
Mariola Nos Mateu

DEL 24 DE JUNY AL 5 DE SETEMBRE

FUNDACIÓ CAIXA VINARÒS ( C/Socorro,64 Vinaròs)

EXPOSICIÓ G.BEL  ESCULTURA Y PINTURA

HORARI DE VISITES: de 17:30h a 20:30h

Exposició de García Bel a la Fundació Caixa Vinaròs from Canal 56 on Vimeo.

 

Ahir, dia de Sant Joan i en plenes festes de Vinaròs, es va inaugurar a la Fundació Caixa Vinaròs l’exposició de l’artista Garcia Bel que porta per títol Caníbal. A l’acte assistien l’alcalde de la ciutat, Enrique Pla, el regidor de cultura, Marc Albella, el president de la Fundació, Manuel Molins, la Reina i Dames de les Festes i nombrós públic que no sabia el que anava a succeir …

Manuel Molinos va presentar a G.Bel com un artista multidisciplinari i proper. Va valorar la seva obra i va recordar que pot trobar-se en alguns llocs de la ciutat, com el mural interior del recinte de la plaça de toros, les tanques de l’ermita Sant Gregori i l’escultura “Transmutació” situada al mateix centre de Vinaròs.

Marc Albella va cedir la paraula a l’alcalde Enrique Pla, que va comentar que per a ell era una presentació especial per dos motius. Es tractava de la seva primera vegada com a alcalde a la Fundació Caixa Vinaròs, lloc que freqüenta habitualment i on se sent com a casa, i més per inaugurar l’obra d’un autor que li agrada especialment per ser una obra reflexiva i compromesa, una obra que ens fa parar en aquelles coses que habitualment ens passen desapercebudes. Una obra crítica a la manera de Tàpies i Bunyuel entre d’altres. Afectuoses paraules també cap a l’artista com a persona.

Garcia Bel, al seu torn, va presentar Caníbal com una exposició fruit del treball de cinc anys, des de la concepció fins a la seva realització. Cinc anys de treball intermitent dels que l’obra ha estat realitzada en l’últim any i mig i que encara continua en producció.

Per títol, Caníbal, fent al • lusió a l’evident manera de funcionar de la humanitat. Una manera de funcionar davant la qual no es pot mantenir indiferent sense dir la seva. Una manera de funcionar on la violència i la dominació van en contra de la debilitat i la bona fe, on el poder va contra la saviesa, la por contra la racionalitat i el metall contra la carn. Tota la brutalitat que hem estat, som i tant de bo un dia deixem de ser. Una obra que no és de sang i fetge, sinó de reflexió i reflex on reflectir-nos, per mirar-se als ulls, que diuen, són el mirall de l’ànima.

En acabar els parlaments, el mateix artista va donar pas al conegut músic Carlos Elorduy que va començar la seva actuació amb unes notes suaus per, davant la sorpresa i estupefacció de tot el públic i ajudat per quatre components de l’Aula de Teatre de Vinaròs dirigida per Josi Ganzenmüller, donar pas a una escena de canibalisme on els crits i les notes distorsionades de guitarra funcionaven a manera de cor. Una escena tan potent, com la mateixa obra. En paraules de l’autor: “Pretenia que molestés”. “Si l’obra no deixa indiferent al públic, em dono per satisfet”.

Els agraïments de G.Bel per Carles Duarte autor del text introductori de l’exposició, autoritats, Fundació, Nati Romeu, Sebastià Miralles, Carlos Elorduy, Dani Mandrágora, Agus Segura i Juanma, els actors d’Aula de Teatre, Josi Ganzenmüller i, com no, a tot el públic en general pel seu suport.

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *