Guanyadors dels Premis Octubre 2019

Notícies 1 mins, 30 segs
Mariola Nos Mateu

Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer i Carles Batlle són els guanyadors de l’edició 48 dels Premis Octubre 2019

 Guanyadors dels Premis Octubre 2019. Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer i Carles Batlle són els guanyadors de l’edició 48 dels Premis Octubre d’assaig, poesia, narrativa i teatre respectivament, que han estat entregats aquest dissabte per l’editorial Tres i Quatre. La gala no s’ha celebrat en “solidaritat” amb la situació que viu aquests dies Catalunya

El Premi Joan Fuster d’Assaig ha estat per a Josep Igual per L’eternitat enamorada, “una obra hereva de la tradició assagística catalana, amb Joan Fuster com a figura destacada, amb una clara voluntat d’estil i una prosa poètica en el millor sentit de la paraula”. El jurat ha estat compost per Lluís Calvo, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde, Joan Safont i Anna Sallés. S’han presentat 17 originals.

Joan Duran s’ha fet amb el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia gràcies a Nua cendra. El jurat, format per Ricard Mirabete, Teresa Pascual, Lucia Pietrelli, Pere Antoni Pons i Begonya Pozo, ha destacat “la precisió formal, la intel·ligència expressiva, la intensitat sempre controlada i la capacitat per a fer conviure la carnalitat de l’ésser humà amb la seva dimensió simbòlica i lingüística”. S’han presentat 71 originals.

El Premi Andròmina de Narrativa, ha anat a parar a mans de Josep Colomer per l’obra Les espines del peix. Un jurat compost per Borja Bagunyà, Núria Cadenes, Joan-Lluís Lluís, Adrià Pujol Cruells i Anna Punsoda ha escollit aquest text pel fet de ser “un llibre d’una textura ben original” que “narrativament es tracta d’un llibre-món” “farcit d’imatges poderoses” Ha estat triat entre 46 originals.

Premi Pere Capellà de Teatre que tenia per jurat a Marc Artigau, Carles Cabrera, Pitus Fernàndez, Vicent Ferrer i Aina Tur ha seleccionat com a obra guanyadora Nòmades, de Carles Batlle, destacant  “la confluència de llenguatges escènics i l’estructura formal, que conjuga elements dramàtics i narratius”. S’han presentat 25 originals.

https://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-josep-igual-joan-duran-josep-colomer-carles-batlle-ganadores-48-premis-octubre-20191026141117.html

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *