“La Inocéncia” de Lucía Alemany triomfa en Abycine

Notícies 2 mins, 5 segs
Mariola Nos Mateu

‘La Inocéncia’, de Lucía Alemany, triomfa per partida doble en la categoria Abycine Indie rebent el Premi de Jurado Jove i el Premi de l’Associació de la Premsa d’Albacete

La Inocéncia de Lucía Alemany triomfa en Abycine .La XXI edició del Festival Internacional de cinema d’Albacete ha arribat a la seua fi amb el lliurament de guardons a ‘El Clot’, de Galder Gaztelu-Urrutia, qui recollia, al costat d’Antonia Sant Joan, el Premi Pel·lícula Jove del Festival i ‘La Inocéncia’, de Lucía Alemany, que va triomfar per partida doble en la categoria Abycine Indie rebent el Premi de Jurado Jove i el Premi de l’Associació de la Premsa d’Albacete.

Lucía Alemany
Lucía Alemany

Si ‘El Clot’ va brillar amb llum pròpia aquest dimecres en Abycine, també va aconseguir emmudir al públic de la Sala Movistar-Cinema Capitol, que dedicava una tancada ovació a aquest llargmetratge guanyador, a més del Premi Pel·lícula Jove 2019 de Abycine, del Festival de Sitges. ‘El Clot’ arribava a Albacete després de la seua estrena mundial a Toronto, on Netflix es va fer amb els drets d’exhibició mundial. ‘El Clot’ és un original i potent thriller en el qual un grup de persones hauran de sobreviure dins d’una espècie de distopia amb forma de plataforma conformada per una innombrable successió de claustrofòbics nivells.

En la pel·lícula, el seu protagonista, Goreng, interpretat per Iván Massagué, és un d’aqueixos supervivents, i si vol continuar sent-ho, haurà de travessar tots i cadascun d’aqueixos nivells posant a prova, no sols la seua força, la seua capacitat de resistència i el seu sentit de l’ètica, sinó també la dels i les espectadores. Una pel·lícula que convida a reflexionar sobre tants temes com el públic siga capaç d’imaginar.

‘La Inocéncia’ ha sigut l’altra gran triomfadora de la nit, recollint el Premi de Jurado Jove i el Premi de l’Associació de la Premsa d’Albacete. El film de Lucía Alemany, que va ser l’encarregat d’obrir aquesta edició del festival, competia en la Secció Oficial Abycine Indie amb quatre pel·lícules més.

Una de les protagonistes de ‘La Innocència’, Carmen Arrufat, ha sigut l’encarregada de recollir els premis que requeien sobre la producció valenciana, que mostra una història sobre pares, fills i els diferents conflictes que sorgeixen entre ells. La cinta ens trasllada a un estiu en el qual una adolescent anomenada Lis es passa el dia als carrers del seu poble amb les seues amigues i el seu nuvi; i que vol abandonar el seu poble per a buscar-se la vida com a artista de circ, alguna cosa que li implicarà una sèrie de conflictes entre els seus.

Carmen Arrugfat, protagonista de La Inocéncia, amb el guardó.
Carmen Arrufat,
La Inocéncia de Lucía Alemany
La Inocéncia de Lucía Alemany
Entrevista a Lucía Alemany en Espai Mariola Nos

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *