“La leyenda de la isla sin voz” de Vanessa Monfort

Ressenyes 1 mins, 58 segs
Mariola Nos Mateu

“La leyenda de la isla sin voz” de Vanessa Monfort. Club de lectura Virginia Woolf. Per Conxita Solans.

“La leyenda de la isla sin voz” de Vanessa Monfort

“La leyenda de la isla sin voz” de Vanessa Monfort

​Comencem una nova temporada del nostre club de lectura. L’any 2017 Mariola Nos, ens va oferir un espai en la seva llibreria per iniciar aquesta aventura de llegir i comentar llibres: no es pot definir d’una altra manera; llegir és una aventura que ens submergeix en la cerca d’altres mons, d’aprofundir en el coneixement de persones que amb els seus relats ens fan viure moltes vides, recrear moments històrics, saber més de la condició humana, o simplement gaudir de la lectura, una capacitat reservada únicament per als humans; la meravella que ens fa diferents d’altres éssers vius.


En les nostres lectures hem dedicat especial atenció a les escriptores, tenint en compte que ha existit un llarg nombre d’anys, per no dir de segles, que les dones que escrivien eren considerades perilloses. Salvar aquest escull, ha significat anys de lluita contra els prejudicis que sorgien alhora de valorar el que una dona podia fer amb la seva intel·ligència i inspiració natural i tenir  l’oportunitat de publicar la seva obra; fos de ficció o fruit de la investigació científica.


​Tampoc vull dir que el nostre club hagi estat un espai exclusiu per a dones. Hem gaudit amb la lectura de llibres excel·lents escrits per homes, però ha estat fent ús de la llibertat de poder escollir, no per salvar diferències de gènere; desitjaríem que el nostre grup fos heterogeni, la millor manera de què una societat funcioni. Esperem que aquest curs 2019-2020, pugui estar ple de bones lectures

​Per al pròxim 17 d’octubre a les 18 hores tenim una cita a la Biblioteca Municipal de Vinaròs, la qual amablement ens ha reservat lloc i data per a les nostres tertúlies.

​ El llibre que comentarem és d’una autora jove, Vanessa Montfort, considerada una de les veus més destacades de la nova literatura espanyola, “La leyenda de la isla sin voz”, una història sorprenent que ens trasllada al Nova York de 1842, i a la illa de Blackwell, situada en l’East River,  enfront de Manhattan, una illa on traslladaven a persones que rebutjava la societat per esdevenir ombres esborrades del món, sense passat i sense futur, quan inesperadament la vida d’aquells malaurats condemnats a ser ignorats, comença a canviar amb la visita d’un personatge famós; Charles Dickens, de visita pels Estats Units en la plenitud de la seva fase creativa i de l’èxit reconegut de les seves obres. Allí es trobarà que aquella illa amaga molts secrets, i per tractar de descobrir-los i alhora ajudar als seus residents a recuperar l’esperança, els comença a narrar una història que serà la llavor de la més famosa de les seves obres, el “Conte de Nadal”.

Per Conxita Solans Roda. Historiadora.

Conxita Solans Rosa

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *