L’EDIFICI LAQUBIAN. RESSENYA

Ressenyes 1 mins, 9 segs
Mariola Nos Mateu

  

TERTÚLIA LITERÀRIA ÀGORA

“ L’Edifici Iaqubian.”

                      Ressenyes literàries”

L’edifici Iaqubian. Edicions de 1984, 2007. Butxaca 2014.

L’edifici Iaqubian és la novel·la més coneguda de Alaa Al Aswuni. Es va publicar per primera vegada al 2002 i com la majoria del seus treballs literaris ha sigut traduïda a moltes llengües.

La novel·la fa referència a l’Egipte modern, des del govern del rei Farouk, al de Hosni Mubarak, passant per la revolució  de Nasser i el mandat de  Anwuar el –Sadat.

És un llibre tendre i dramàtic alhora. L’autor va donant a conèixer els diferents personatges que viuen a l’edifici, configurant així un mosaic representatiu de les diferents classes socials que viuen a la ciutat de El Caire. A través de les relacions d’aquests personatges entre sí i les que tenen amb la resta de la societat, es van abordant diferents temes com la bellesa o la maldat, però també altres considerats tabú com l’homosexualitat, la hipocresia religiosa, la corrupció , el fonamentalisme, l’abús de poder, l’esclavitud sexual de la dona, etc.

ALAA AL ASWANI. Escriptor egipci nascut el 1957. Tot i ser odontòleg de professió ha publicat varies novel·les, les més conegudes “L’edifici Iacubian” 2002 i “Chicago” 2007. També és l’autor de  contes curts i setmanalment col·labora amb diversos diaris egipcis. Tanmateix es publiquen articles seus en periòdics coneguts internacionalment com ara The New York Times, Le Monde, El País, o The Guardian.

Al món àrab és molt conegut pel seu compromís amb la causa Palestina. És membre del moviment Kefaya, opositor al règim de Hosni Mubarak i va participar activament en la revolució de 2011 que el va derrocar.

José Miguel Vicent Blasco

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *