Premis Literaris Ciutat de Valencia

Notícies 1 mins, 5 segs
Mariola Nos Mateu

Premis Literaris Ciutat de Valencia 2019, guanyadors.


Premis Literaris Ciutat de Valencia. Iván Carbonell Iglesias, amb l’obra La cançó del mag Merlí i Marcos Eymar Benedicto, amb El último libro, són els guanyadors dels premis Ciutat de València en la seua XXXVII edició en les modalitats de Narrativa en valencià i Narrativa en castellà amb una dotació de 12.000

El premi d’Assaig en valencià dotat amb 10.000 euros, ha sigut per a L’home impacient. (Diaris 1996-1998), d’Antonio Martí Monterde, mentre que el guanyador d’Assaig en castellà, per la mateixa quantia, ha sigut Fernando Marín Gallardo per l’obra El agua del extranjero. Descalabros de un mercenario humanitario.

Quant al guardó de Teatre en valencià, el guanyador ha estat Queralt Riera per l’obra De dol. El de Teatre en castellà ha sigut per a Miguel Ángel González per Modo avión. Amb una dotació econòmica de 8.0’00 euros.

Finalment, el jurat ha premiat l’obra Versos oceànics, de Francesc Mompó i Valls, amb 6.000 euros, com a guanyadora d’en la modalitat de Poesia en valència, i l’obra Arborescente, de Nieves Chillón Gázquez, amb idèntica quantitat, com a guanyadora en la modalitat de Poesia en castellà.

Com en anteriors edicions, l’Ajuntament de València tornarà a propiciar la millor difusió de les obres guanyadores gràcies als acords amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà, cases editores de reconegut prestigi per a ajudar a créixer la rellevància dels Premis Literaris Ciutat de València.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *