AGENDA CULTURAL DE VINARÒS

PROGRAMACIÓ DEL 25 DE SETEMBRE AL 9 D’0CTUBRE DEL 2015. VINARÒS. 774 ANIVERSARI ATORGAMENT CARTA DE POBLAMENT.

Comparteix aquest post...

 

 

La Regidoria de Cultura, Festes i Tradicions de l’Ajuntament de Vinaròs ha preparat una programació basada en el coneixement i difusió de la història de la localitat. Tot per commemorar els 774 anys d’atorgament de Carta Pobla, amb el 29 de setembre com a jornada central de les celebracions.

L’edil Marc Albella ha assenyalat que “aquest any hem volgut aportar un canvi de format. Donar un sentit més històric a l’aquesta celebració. Un celebració  que ha de servir per sentir-nos orgullosos de ser de Vinaròs. Per conèixer i difondre els nostres orígens, de manera didàctica i divertida”. Amb aquesta finalitat, tenen un protagonisme destacat activitats.  Els tallers històrics guiats, en què participaran els més menuts a través dels centres escolars. També figuren tallers enfocats a tot tipus de públic gràcies als quals s’aprofundirà en aspectes com el Vinaròs medieval, els ajuntaments de Vinaròs al llarg de la història, l’Arxiu Municipal o els noms dels carrers.

La programació es compon també d’una exposició dedicada al 150è aniversari del naixement del pintor Gabriel Puig Roda. Es podrà visitar a la capella de Santa Victòria, a partir del 26 de setembre.  Una exposició fotogràfica a càrrec de ‘Imatges de Vinaròs i a els Seus Voltants”.  Una trobada de col•leccionistes de monedes antigues i modernes.  Concerts, com el recital de música barroca amb lectura de fragments de la Carta Pobla, a càrrec de Bachenciana o el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Simfònica de la Societat Musical La Alianza , el dissabte 3 d’octubre, al Passeig Colom. Albella assenyalava que “sabem que pot ser un acte multitudinari i per això hem optat per programar-lo a l’aire lliure”.

Els actes del 29 de setembre, dia en què es commemora l’atorgament de la Carta Pobla, giraran al voltant del concert d’aniversari a càrrec de les corals García-Julbe, Orfeó Vinarossenc i Coral Juvenil Sant Sebastià, a l’església Arxiprestal. L’actuació del grup folklòric Les Camaraes. El repartiment del pastís d’aniversari, a càrrec de l’Associació de Pastissers de Vinaròs. Aquest any no es lliurarà el premi Grinyó Ballester, en haver-se convertit en un premi bianual. Des del consistori, s’ha decidit no celebrar el Te Deum. “Considerem que es tracta d’un acte litúrgic que té sentit en dates d’especial rellevància i no tots els anys i que, a més, no té perquè convocar l’Ajuntament, donada la aconfessionalitat de les institucions públiques “, explicava Albella.

Els actes de celebració del Nou d’Octubre s’inscriuen també en la programació de la Carta Pobla. L’ofrena floral al monument de Jaume I.  L’actuació de la Muixeranga de Vinaròs.  I una jornada de Nanos al carrer. El regidor assenyalava la intenció de l’equip de govern de “eliminar els actes protocol•laris que se celebraven al saló de plens i convertir la celebració en una jornada festiva. Una jornada de participació de la ciutadania, sense protagonismes polítics”.

La programació completa s’ha editat en un fullet. En ell, apareixen, d’una banda, els actes culturals, festius i històrics i, de l’altra, les activitats que, en aquestes dates, desenvolupen les regidories de Comerç i Turisme. També  diferents entitats de la localitat. Per tal de facilitar les consultes, els actes apareixen etiquetats segons el tipus de públic al qual van dirigits.

http://www.vinaros.es/documentos/3394.pdf

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *