La setmana del Llibre en Català 2019

Setmana del Llibre en Català 2019

Comparteix aquest post...

Torna la Setmana del llibre en Català amb 260 novetats editorialsdesenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

La Setmana del Llibre en Català és una fira que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català i de les llibreries que apropen al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat al llibre i les revistes i oferint eines per a fomentar la prescripció de la lectura.

La Setmana del Llibre en Català fomenta la trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes que editen en català. Una oportunitat per trobar novetats, per recuperar antics fons editorials i alhora gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, actors i periodistes, sopars literaris, taules rodones, nits de música i cinema i espectacles familiars.

En síntesi: una petita ciutat, innovadora i sostenible, de la lectura, el llibre i les revistes en català.

Setmana Llibre en Català 2019
Setmana Llibre en Català 2019

23è Premi Trajectòria


Els guanyadors d’aquesta edició, Margrit Lömker i Oriol Serrano, han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre.

Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2019 a Margrit Lomker i Oriol Serrano per: “pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial.”

premi-trajectoria-2019

Margrit LömkerSuhr (1943, Bremen) L’any 1962 va venir a estudiar a Barcelona i l’any 1965 es va casar amb Felipe Palma Claudín.

L’any 1972, Felipe Palma Claudín i el seu amic Oriol Serrano, es van fer càrrec de Les Punxes Distribuïdora; empresa fundada el 1968 per José Ferre a la llibreria situada en l’edifici de les Punxes. Margrit Lömker va col·laborar en l’empresa des del principi. L’any 1982,després del decés del seu marit, Margrit va heretar el 50% de les participacions socials de l’empresa, i des d’aquell moment va passar dirigir l’empresa, conjuntament amb l’Oriol Serrano. La seva principal tasca a Les Punxes, ha estat la formació i control de la xarxa de vendes arreu de tot el territori nacional.L’any 2013 va començar a reduir gradualment, la seva activitat en l’empresa.

Oriol Serrano (Barcelona, 1941).A setze anys va començar a treballar a l’editorial Vergara. Tot i que la seva primera feina va ser al departament d’administració, en tornar de la mili es va incorporar, per petició pròpia, al departament de llibreries. Anys més tard, i com freelance, va començar a distribuir el fons de diverses editorials, en aquell moment va fer el servei de novetat de Cien años de soledad de García Márquez. Poc després es va incorporar a l’editorial Destino on va treballar durant 12 anys, feina que va simultaniejar amb un incipient projecte nascut el 1968: Les Punxes Distribuïdora. Finalment i després del traspàs del seu soci i amic, Felip Palma, va deixar Destino i al costat de Margrit Lömker es va dedicar, en cos i ànima a Les Punxes Distribuïdora.

+ Informació: https://www.lasetmana.cat/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *