Setmana del Llibre en Català 2019

Sin categoría 2 mins, 13 segs
Mariola Nos Mateu

Torna la Setmana del llibre en Català amb 260 novetats editorialsdesenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

La Setmana del Llibre en Català és una fira que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català i de les llibreries que apropen al lector les seves publicacions, tot donant visibilitat al llibre i les revistes i oferint eines per a fomentar la prescripció de la lectura.

La Setmana del Llibre en Català fomenta la trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes que editen en català. Una oportunitat per trobar novetats, per recuperar antics fons editorials i alhora gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, actors i periodistes, sopars literaris, taules rodones, nits de música i cinema i espectacles familiars.

En síntesi: una petita ciutat, innovadora i sostenible, de la lectura, el llibre i les revistes en català.

Setmana Llibre en Català 2019
Setmana Llibre en Català 2019

23è Premi Trajectòria


Els guanyadors d’aquesta edició, Margrit Lömker i Oriol Serrano, han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre.

Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2019 a Margrit Lomker i Oriol Serrano per: “pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial.”

premi-trajectoria-2019

Margrit LömkerSuhr (1943, Bremen) L’any 1962 va venir a estudiar a Barcelona i l’any 1965 es va casar amb Felipe Palma Claudín.

L’any 1972, Felipe Palma Claudín i el seu amic Oriol Serrano, es van fer càrrec de Les Punxes Distribuïdora; empresa fundada el 1968 per José Ferre a la llibreria situada en l’edifici de les Punxes. Margrit Lömker va col·laborar en l’empresa des del principi. L’any 1982,després del decés del seu marit, Margrit va heretar el 50% de les participacions socials de l’empresa, i des d’aquell moment va passar dirigir l’empresa, conjuntament amb l’Oriol Serrano. La seva principal tasca a Les Punxes, ha estat la formació i control de la xarxa de vendes arreu de tot el territori nacional.L’any 2013 va començar a reduir gradualment, la seva activitat en l’empresa.

Oriol Serrano (Barcelona, 1941).A setze anys va començar a treballar a l’editorial Vergara. Tot i que la seva primera feina va ser al departament d’administració, en tornar de la mili es va incorporar, per petició pròpia, al departament de llibreries. Anys més tard, i com freelance, va començar a distribuir el fons de diverses editorials, en aquell moment va fer el servei de novetat de Cien años de soledad de García Márquez. Poc després es va incorporar a l’editorial Destino on va treballar durant 12 anys, feina que va simultaniejar amb un incipient projecte nascut el 1968: Les Punxes Distribuïdora. Finalment i després del traspàs del seu soci i amic, Felip Palma, va deixar Destino i al costat de Margrit Lömker es va dedicar, en cos i ànima a Les Punxes Distribuïdora.

+ Informació: https://www.lasetmana.cat/

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *