TERTÚLIA LITERÀRIA ÀGORA. LA LADRONA DE LIBROS. MARKUS ZUSAK.

Club de lectura 1 mins, 14 segs
Mariola Nos Mateu

TERTÚLIA LITERÀRIA ÀGORA. ESPAI MARIOLA NOS. LA LADRONA DE LIBROS

           Llegir  compartint  és llegir més vegades….

Divendres , 27 de gener ,17h.00

 Lloc :   Llibreria  Espai Mariola Nos

“ La ladrona de libros  ” de Markus  Zusak

LA LADRONA DE LIBROS

Markus Zusak , autor de la “Lladre dels llibres” és un jove autor que viu a Sydney, Austràlia i es va donar a conèixer internacionalment amb aquesta obra, una novel·la inspirada en les experiències que els seus pares van viure a Alemanya i Àustria durant la Segona Guerra Mundial.

 “Hi havia una vegada un poble on les nits eren llargues i la mort explicava la seva pròpia història. Al poble vivia una nena que volia llegir, un home que tocava l’acordió i un jove jueu que escrivia contes bells per escapar de l’horror de la guerra. Al cap d’un temps, la nena es va convertir en una lladre que robava llibres i regalava paraules.

En plena II Guerra Mundial, la petita Liesel trobarà la seva salvació en la lectura. Una novel·la preciosa, tremendament humana i emocionant, que descriu les peripècies d’una nena alemanya de nou anys des que és donada en adopció per la seva mare fins al final de la guerra. La seva nova família, gent senzilla i res afecta al nazisme, li ensenya a llegir i a través dels llibres Rudy aconsegueix distreure durant els bombardejos i combatre la tristesa. Però és el llibre que ella mateixa està escrivint el que finalment li salvarà la vida.

Una característica peculiar del llibre, sens dubte, és la narració. I el millor de la narració, sens dubte, és el narrador: La mort. Per això, la veu d’aquest peculiar narrador estarà tenyida a tot moment per un to irònic, fred i, en ocasions, fins i tot  poètic”.

https://www.espaimariolanos.com/club-de-lectura/

https://www.espaimariolanos.com/lespai-2/

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *