VÍCTOR DEL ÁRBOL PRESENTA “LA VÍSPERA DE CASI TODO”

Presentacions Espai 2 mins, 40 segs
Mariola Nos Mateu

VÍCTOR DEL ÁRBOL PRESENTA “LA VÍSPERA DE CASI TODO” (PREMI NADAL 2016). LLIBRERIA ESPAI MARIOLA NOS. VINARÒS. 8 DE JULIOL A LES 19:30H.

Víctor de Árbol va néixer a Barcelona en 1968. De menut volia ser major, com tots els nens. Afaitar-se, com el seu pare, parlar com ell. Fins i tot ha copiat el seu estil de lletra. Però a diferència d’ell, que no li apassionava la literatura, Víctor des de petit volia ser escriptor per explicar les històries que tenia en el cap. La biblioteca era un dels seus espais preferits, on li deixava la seva mare mentre anava a treballar per netejar casa a Barcelona.

Víctor va cursar estudis en Història en la Universitat de Barcelona, sense concloure’ls, i va col·laborar dos anys com a locutor i col·laborador al programa radiofònic de realitat social «Catalunya sense barreres» (Radio Estel, ONCE). A nivell laboral, va treballar com a funcionari de la Generalitat des de 1992 fins a 2012.

OBRA:

En 2011 va publicar “La tristeZa del samurái” (Editorial Alrevés), que ha estat un èxit nacional i internacional. Traduïda a una desena d’idiomes (Holanda, Polònia, Romania, Macedònia, Israel, Itàlia, França, Estats Units, Brasil, Xina Continental) i best seller a França, compta amb el reconeixement de la crítica i de nombrosos premis. Entre ells, Li Prix du polar Européen 2012 a la millor novel·la negra europea que atorga la prestigiosa publicació francesa Li Point en el festival de Novel·la Negra de Lió, li Prix QuercyNoir, el Premi Tormo Negre 2013 i Li gran Prix de littèrature policière en 2015.

Al gener de 2013 publica la seva novel·la “Respirar por la herida” finalista a la millor novel·la estrangera en el festival de cinema Negre de Beaune, finalista en l’II Premio Pata Negra de Salamanca, finalista a la millor novel·la negra 2014 que atorga el festival VLNC. Traduïda al francès, la prestigiosa editorial Rosenbloom (Scribe) ha adquirit els drets d’edició en anglès per a Austràlia, New Zeland, UK i USA. Igualment s’han venut drets de traducció a Polònia (Editorial DRAGGA) i Bulgària.

El 13 de maig de 2014 publica “Un millón de gotas” (editorial Destin0) Una setmana després de sortir a la venda, s’esgota la primera edició. En pocs mesos aconsegueix la 5ª edició. Al febrer de 2015 és publicada en idioma francès per l’editorial Actes Sud (col·lecció Actes Noir)

Un Millón de Gotas és triada MILLOR NOVEL·LA escrita en espanyol del 2014 per l’associació de blogueros a Espanya Creatio Club Literari. Ha obtingut l’III PREMIO PATA NEGRA ciutat de SALAMANCA 2015. I al setembre de 2015 LI GRAN PRIX DE LITTÈRATURE POLICIÈRE 2015 a França (modalitat ètrangere). Aquest prestigiós guardó, degà de les lletres franceses només ha estat guanyat anteriorment per dos autors espanyols, Manuel Vázquez Montalbán en 1979 i Arturo Pérez Reverte en 1998. També, “Un Millón de Gotas”, va ser triada MEILLEUR POLAR 2015 PRIX LIRE en la seva versió francesa (“Toutes els Vaguis de l’Océan”).

PREMI NADAL

Víctor del Árbol és el guanyador del PREMI NADAL 2016 amb “La Víspera de casi todo””.

la-vispera-de-casi-todo-victor-del-arbol-portada

Paraules textuals de Víctor: “El premi Nadal és aquest moment en el qual acceptes que en la vida existeixen moments màgics, i que cal gaudir-los sense altanería però amb la convicció dels somnis que es van complint. I fer que els meus pares se sentin orgullosos de mi. Això és el que més valoro. No hi ha èxit en el reconeixement sinó en un mateix, a vèncer cada dia les pròpies impossibilitats.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÍCTOR DEL ÁRBOL A L’ESPAI MARIOLA NOS.

 

 

Col·labora:

CA MASSITA FORN DE PA: https://www.facebook.com/camassita/

CA MASSITA

 

 

 

 

GRAN HOTEL PEÑÍSCOLA ****: http://www.granhotelpeniscola.com/

GRAN HOTEL

 

 

 

 

RESTAURANT RAFEL LO CRISTALERO: http://www.rafellocristalero.es/

RAFEL

 

Entrades relacionades

Una resposta a “VÍCTOR DEL ÁRBOL PRESENTA “LA VÍSPERA DE CASI TODO””

  1. […] VÍCTOR DEL ÁRBOL PRESENTA “LA VÍSPERA DE CASI TODO” VÍCTOR DEL ÁRBOL A L’ESPAI MARIOLA NOS. VÍCTOR DEL ÁRBOL, “POR ENCIMA DE LA LLUVIA”. PRESENTACIÓ ESPAI. ENTREVISTA […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *